Godt i gang med stevnesesongen på Norsk Hestesenter

To stevner så langt – og flere planlagte stevner til sommeren – Starum Hestesportsklubb er godt i gang med stevnesesongen på Norsk Hestesenter. En betydelig oppgradert sprangbane setter prikken over i’en på stevneplassen med den unike utsikten over Mjøsa.

Bilde 1 fotograf van gilst kopi
Sprangbanen på Norsk Hestesenter har gjennomgått en stor oppgradering - og dannet en flott ramme rundt Starum Hestesportsklubbs rekrutteringsstevne i sprang 30. mai. (Foto: Van Gilst)

Tekst: Roger A. Moen/Starum Hestesportsklubb

Starum Hestesportsklubb hadde gleden av å invitere til sitt første sprangstevne i år, 30. mai på Norsk Hestesenter.

I strålende sol med utsikt over Mjøsa i bakgrunnen, ble det rekrutteringsstevne med klubbstevne klasser i 50 og 60 og distriktsstevne fra 70 til 120. Det var tilsammen 45 startende. Sprangbanen på Norsk Hestesenter har gjennomgått en stor oppgradering siden sist, og med nytt Dry Ecotrack underlag og størrelse på 100x65 meter er det blitt Innlandets fineste bane.

Stevneledelsen var godt fornøyd med stevnet, som takket være ivrige medlemmer som bidrar til arrangementet og dyktig teknisk personell, gjør det enkelt å gjennomføre et godt stevne.

Starum Hestesportsklubb har allerede tidligere i år arrangert D/L stevne i dressur 15.-16. mai med over 100 startende og skal arrangere flere stevner i sommer. Først ut er dressurstevne 18.-20. juni, deretter E-feltrittstevne 26.-27. juni og NM i feltritt i månedsskiftet juli/august. I tillegg blir det forhåpentligvis flere sprangstevner i løpet av sommeren.

Bilde 2 privat kopi
Linn Helene Leirdal med ponnien Samson var på sitt først stevne og gjennomførte to «clear rounds» om sørget for å gi henne flere rosetter. (Foto: Roger A. Moen)
Bilde 3 fotograf van gilst
Julie K. Ulstein med hesten Roselia vant stevnets høyeste klasse, 120 cm. (Foto: Van Gilst)