VM i Mounted Games for par, 2023:

Gode norske par

VM i Mounted Games for par 2023 er historie, og denne historien har norske MG-utøvere vært med på å skape. To norske par kvalifiserte seg til årets semifinaler, og på avslutningslørdagen gjorde norske par i trøstefinalene en formidabel innsats med tre seiere og flere gode plasseringer. Nå venter et nytt internasjonalt mesterskap.

Zoe Haace og Lotta Daler V Mpar2023
Å ta en utklassingsseier i C-finalen på lørdag ble godt plaster på såret for Zoe Haave og Lotta Daler under under VM for par i Danmark. Med ørliten med margin var de første par som ikke gikk videre til årets semifinale. Nå er paret på vei til EM i Frankrike. Foto: NRYF

Verdensmesterskapet i Mounted Games for par på Vallensbæk Ridecenter på Sjælland i Danmark ble avsluttet med semifinaler på fredag og finaler sist lørdag. - Og ikke bare for utøverne selv, men også for MG Norge og Norges Rytterforbund der Mounted Games inngår som den nyeste av de i alt ni grenene, ble årets VM for par en suksess. Nå er det på det nærmeste duket for mer mulig suksess, for nå blåses snart EM for par i Frankrike i gang.

Imponert landslagstrener

Første suksess under årets VM-arrangement for par kom allerede med norsk deltakelse i semifinaler fredag kveld. For som Hedda Stadheim, landslagstrener for MG junior, uttalte i forkant av de to semifinalene i U18 og Open for senior: - Det er veldig stort og gøy for Mounted Games Norge at vi har med to par i årets semifinaler under VM.

Dessverre ble det ingen finaleplasser for verken U18-rytterne Sofia Barton og Nalinn Strand eller seniorene Mari Næss og Jeanett Hyving i Danmark. Men innsatsen under to de to semifinalene står det virkelig respekt av. - For bare det å ta seg dit, er en stor prestasjon i seg selv.

Nalinn Strand og Sofia Barton
To virkelig gode norske parhester - U18-rytterne Nalinn Strand og Sofia Barton . Foto: Foto: Liv Møller Jensen/ NRYF
Mari Naess og Jeanette Hyving
Et stort øyeblikk for to av ringrevene blant seniorene i det norske MG-miljøet - Mari Næss og Jeanette Hyving. Foto: NRYF

Norsk utklassing

Men disse to norske parene er ikke alene om å kunne se tilbake på et vellykket mesterskap. Under trøstefinalene på lørdag, satte nemlig også norske MG-utøvere preg på avslutningen av mesterskapet.

- For oss var det synd å akkurat falle utenfor semifinalen, men utrolig gøy å vinne C-finalen vår i Open, forteller Zoe Haave og Lotta Daler. I finalen vår fikk vi 54 av 56 mulige poeng. Og det er alltid fint å konkurrere i Vallensbæk med så dyktige arrangører. Nå bærer turen videre til EM par i Frankrike på La Bonde Equestrian Centre. Der er vi det eneste norske paret til start. Men vi er fire nordmenn som reiser, for allerede uken etter EM, er det VM individuelt på samme sted. Der skal Mari Næss og vi delta individuelt i Open, mens Nalinn Strand deltar som eneste norske utøver i U18.

Lotta Daler og Zoe Haave
Den norske MG-duoen Lotta Daler og Zoe Haave er snart klare for et nytt internasjonalt mesterskap, nemlig EM for par i Frankrike. Her under helgens mesterskap i Danmark. Foto: Liv Møller Jensen/ NRYF

Mer norsk suksess

I alle mesterskapsklassene under årets VM for par ble det avholdt trøstefinaler i tillegg til finaler i Open, U18, U15 og U12. Flere norske ryttere stod for sterke prestasjoner, og to par i tillegg til Zoe Haave og Lotta Daler i sin finale kan også skilte med seiere.

Disse to norske seirene kom i D-finalen i Open ved Benedicte Betten og hennes tyske partner Victoria Hartwig som sammen hentet 42 poeng, og i U15 ved Sam Frenningsmoen og Sofie Sørhagen. Det velridende juniorparet klinket inn 47 poeng i sin finale da det gjaldt som mest. I førstnevnte ble Veronica Strøm og Arienne Berard nummer seks, mens U15-rytterne Celina Sørhagen og Savannah Mirjanic høstet 36 poeng og en fjerdeplass.

I E-finalen i Open ble Iben Haaland Stordahl og Marika Sofie Hansen nummer to med 32 poeng, mens Karen Wirstad Støen og Linnea Bensby sikret tredje med 27 poeng. I C-finalen i U18 sørget også Carmen Sofie Olsen og Celine Wangen Eilertsen for mer norsk jubel på stevneplassen på Vallensbæk Ridecenter – gjennom å bli nummer to med 45 poeng.

Benedicte Betten Sam Frenningsmoen og Sofie Soerhagen
De to andre norske parene som også toppet listene i sine finaler under årets VM-arrangement i Danmark, var Benedicte Betten med sin tyske partner, og U15-rytterne Sam Frenningsmoen og Sofie Sørhagen. Foto: Liv Møller Jensen/ NRYF