Nordisk baltisk mesterskap i kjøring 2023:

Gode dressurresultater i kjøring

De norske kuskene kjører i medvind under Nordisk baltisk mesterskap på Flyinge. Gode dressurrunder med blant annet to norske lag i føringen er tilbakelagt, når nå fartsfylt maraton er i full gang denne lørdagen.

Publikumsstemning kjoering NBC2023
Stemningen er stor i den norske leiren på Flyinge under Nordisk baltisk mesterskap 2023. Foto: Elisabeth Anderssen/ NRYF

Etter at dressurdelen av det pågående mesterskapet ble avsluttet på Flyinge Kungsgåd på fredag, kan vi se tilbake på gode norske resultater, både for ponni og hest og for lag og individuelt. Onsdag kjørte de norske utøverne flott ponnidressur, og torsdag og fredag tikket også flere gode norske dressurresultater inn med hest.

Det norske seniorlaget i enbet ponni ved Lise Iren Kosmo Gylseth/ Blikra Admiral Doffen, Simon Lane/ Dalbys Maisol og Øyvind Mikkelsen/Kranveld’s Giovanni ligger så langt som nummer to med i alt 100.04 i straff.

I den individuelle delen av ponnimesterskapet ligger Simon Lande også som en god nummer fire med 47.54 i straff etter den innledende dressurprøven. Både Lise Iren Kosmo Gylseth og Øyvind Mikkelsen er blant utøvere som også ligger godt an - som foreløpig nummer fem og seks med henholdsvis 52.50 og 52.95 i straff. Disse pustes igjen i nakken av norske Frida Hansen/Athukens Evina som foreløpig nummer syv på 54.25, etterfulgt av Tommy Løvberg/ Sølvgut på åttendeplass så langt med 55.77 i straff.

Wenche Johannessen NBC2023
Wenche Johannessen og hennes Saturn birdo til en sterke norske laginnsatsen og ligger selv som nummer to i den individuelle delen av mesterskapet etter dressurprøven. Foto: Elisabeth Anderssen/ NRYF

Det norske seniorlaget i enbet hest ved Maria Henriksson/ Jelviro, Wenche Johannesen/ Engkildegårds Saturn og Jeanette Lund Støen/ Penlangrug Black Knight stod på sin side også for en formidabel laginnsats på fredag og leder nå sammendraget med totalt 79.01.

Og to av utøverne - Wenche Johannessen med Saturn og Maria Henriksson med Jelviro var i særstilling gode, forteller NRYF landslagsleder kjøring, Linn Støkken Nielsen. Førstnevnte kjørte nemlig inn til en sterk individuell andreplass med 39.16 i straff, mens sistnevnte sikret tredjeplassen individuelt med 39.85, og begge bidro dermed i stor grad til gårsdagens flotte lagresultat.

- Kjempeprestasjon av Wenche og Maria, som viser hvor skapet skal stå, slår landslagslederen begeistret fast. - Når vi nå går videre til maraton, ligger seniorlaget vårt med hest på en foreløpig førsteplass, mens seniorlaget vårt med ponni så langt ligger på en flott andreplass, bekrefter hun. - Nå har vi gått hinderbanen i forkant av maratonstarten, og fokuset nå videre i dag er på å gjøre jobben som vanlig, avslutter hun smilende.

Maria Henriksson
Maria Henriksson og hesten Jelviro var også blant de norske seniorekvipasjene som imponerte stort under dressuren. Foto: Elisabeth Anderssen/ NRYF

De norske ungkuskene kan også se tilbake på god dressur under det pågående mesterskapet. Laget som består av childrenekvipasjen Milla Jeksrud Hovelsen/ Tufte Karisma, de to juniorekvipasjene Solveig Eline Eikeberg/ Tempers Amillion og Adriana Johansen Lund Støen/ Frondraig Cardi Bach og de to U25-ekvipasjene Mari Kobbeltvedt/ Humorist og Frida Svartangen/ Lyheims Lissi, ligger så langt på bronseplass med i alt 175.22 i straff.

I den individuelle delen av ungkuskenes mesterskap skal det etter hvert deles ut medaljer i både children, junior og U25. Torsdag kjørte Frida inn til 52.33 og forrykende seier på torsdag med ponnien sin, mens Mari sikret andreplass med 61.74 i straff i U25 enbet hest i går. Etter sin første konkurransedag ligger Milla også fint an – som nummer fire i childrenklassen med 62.25 i straff, mens de to norske juniorene Solveig Eline og Adriana med henholdsvis hest og ponni – så langt ligger på foreløpig tredje med 60.63 og syvende med 64.16. Solveig Eline kjører for øvrig lånt hest for anledningen, og har bare lært den å kjenne disse seneste fem ukene. Dette er i seg selv virkelig imponerende, tenker vi.

Solveig Elin Armillion
Junior Solveig Eline Eikeberg manøvrerte lånehesten Tempers Armillion med bravur under fredagens dressurprøve. Foto: Elisabeth Andressen/ NRYF
20230722 143030
Myr hyggelig norsk under premieutdelingen i etterkant av dressuren under NBC 2023 på Flyinge. Øverst til venstre ser vi Frida Svartangen på toppen av pallen og deretter i leseretning mot høyre og så nedover - Mari Kobbeltvedt, Solveig Eline Eikeberg, Milla Jeksrud Hovelsen og Wenche Johannessen og Maria Henriksson. Foto: Elisabeth Anderssen/ NRYF