God innsats av juniorene i Finland

Det holdt nesten for Tage Øverland, som etter en spennende finale måtte se at pallplassen glapp i juniorenes CVI2* etter sterk innsats gjennom hele helgen.

av
Åse-Berit Jamne
Tage Øverland leverte supre og jevne runder på hesten C'est Moi under Nordisk Mesterskap for juniorer i voltige i Finland (foto: Marko Laitinen)
Laster annonse...

Norge hadde i alt tre juniorer med til mesterskapklassene i Finland, nemlig Tage Øverland, Tilde Skaar-Hval og Ella Bryne Smogeli.

Nederlandske Nienke de Wolff var med den norske troppen som trener og som longør for noen av de finske hestene som var til disposisjon for de tilreisende utøverne.

Selve mesterskapet begynte på lørdag, hvor alle tre deltok i første runde. Tage gikk videre til finalerunden søndag, etter en sterk obligatorisk og greit gjennomført kür. Etter første runde lå han på en spennende 4. plass med sterke 6,473.

Tage Øverland sammen med My Lindstrøm (SWE) som startet sammen med Tage på rideskolehesten C'est Moi. Oona Pekkola har vært stødig longør gjennom hele konkurransen (foto: privat).

Fant raskt tonen med C'est Moi

Han startet på den finske hesten C'est Moi, med Oona Pekkala som longør. Tage kunne velge mellom et par finske hester, men fant altså tonen med C'est Moi under en rask prøverunde på torsdagen før stevnet var i gang.

Tilde og Ella hadde litt forskjellige utfordringer på lørdag, og til tross for en super innsats på sine lånte hester, fikk de dessverre ikke kvalifisert seg til finalen denne gangen.

Tage gikk derimot til finalen etter ha kvalifisert seg i 2* og leverte et veldig godt resultat.

Så nær, så nær

Men - til tross for supre og jevne runder gjennom hele konkurransen skulle det ikke holde helt denne gangen. Han endte derfor rett utenfor pallen i Nordisk Mesterskap. Vant gjorde finske Iira Vesterinen, med 6,801 på hesten Quentin Brus.

For Tage holdt resultatet akkurat ikke til EM-kravet på 6,5 i 2*, men det blir ny sjanse til å kvalifisere seg på Flyinge første helgen i juli. Målet er deltakelse i Junior-VM i Kaposvár, Ungarn, 27. til 31. juli.