EM sprang 2023 - children, juniorer og unge ryttere:

God erfaring fra sidelinjen

Mens lagmedaljene for children ved EM i Gorla Minore ble fordelt denne fredagen, er det nå også klart hvilke 30 utøvere vi får møte i morgendagens finale. De norske utøverne må også se årets finale fra tribunene på Equinoxe arena, og tar med seg utrolig nyttig læring og mesterskapserfaring videre.

E Mlag children 2
De fire norske childrenrytterne Madelen Ossletten Fuglstad, Sofia Kingdom-Clark, Alexandra Pensgård Olsen og Maiken Vandbakk Dragerengen tar med seg mye god læring videre sammen med landslagsleder Tom Vidar Leren Gjeldnes. Foto: NRYF

Bare det å ta seg til lagfinalen for children ved EM er en prestasjon i seg selv, for i utgangspunktet var de ti lagene som i dag hev seg inn i medaljekampen, del av et startfelt på hele 23. Men vi skal også ha i tankene at for en rytter i alder 12 - 14 år på hest, er bare det å ha nådd et internasjonalt mesterskapsnivå, en stor prestasjon.

Det norske childrenlaget måtte se årets EM-finale fra sidelinjen, men medaljekampen denne fredagen ble like fullt akkurat så spennende som en den kan bli i nettopp en lagkonkurranse. For her var det stor grad av spenning til siste slutt, og små marginer som avgjorde. Og i tillegg var det nok også mange høye skuldre å spore.

Til sist var vi sikret en omhopping om årets lagmedaljer for children mellom lagene fra Tyskland, der alle fire lagryttere gikk null i grunnomgangen, Storbritannia og Frankrike, og slik ble også den endelige medaljefordelingen i Gorla Minore 2023.

356603953 963354771412334 1942647926775859072 n
Under dagens lagfinale og siste individuelle kvalifisering til EM-avslutningen for children inviterte banebyggerteamet til en heftig 1.30 m bane som skilte godt. Foto: Marco Binzoni

Ved den individuelle delen av europamesterskapet for children valgte to av de norske utøverne å stå over dagens runde. Alexandra Pensgård Olsen og Sofia Kingdom-Clark hentet imidlertid ut sine respektive hester, den 13 år gamle Corrado-datteren Corrada og Cardenia-sønnen Coctail, som nå er 16. Hver av ekvipasjene gjennomførte godt og pådro seg åtte feil. Dermed endte de to som henholdsvis nummer 51 og 60 i årets mesterskap, der startfeltet rommet hele 104 childrenekvipasjer.

- Det var god innstas av begge våre jenter i dag, melder landslagsleder Tom Vidar Gjeldnes. De red veldig bra på en utfordrende bane. På dette nivået er det så marginer, så dette skal vi være fornøyde med.

Lørdag venter den individuelle EM-finalen for de 30 beste childrenrytterne ved årets mesterskap. Igjen byr den italienske banebyggeren Andrea Colombo og team på hinderhøyde 1.30 m – men denne gangen over to runder, etterfulgt av eventuell omhopping om medaljene.

I forkant av finalen står også avskjedsklassen for children under EM 2023 på programmet, og kanskje får vi da se de norske utøverne utfolde seg en siste gang på mesterskapsarenaen i Gorla Minore før den lange veien hjem starter?

Resultater: