Glitrende godt i Grand Prix

Lørdag ble nok en dag fylt med norsk dominans på Vilhelmsborg. Rasmus Aasland sørget for norsk jubel i stevnets største klasse, Grand Prix 1,40 m for junior/U25 og kunne innta øverste plass på seierspallen etter en overbevisende oppvisning.

av
Åse-Berit Jamne
Rasmus Aasland gikk feilfri med begge sine hester i finalen, og etter en spennende omhopping var han øverst på resultatlisten med Cardigan (foto: S&K Foto).

Skal vi dømme etter finalehelgen i Danmark, ser fremtiden svært lys ut for våre yngste ryttere. Finalehelgen i Baltic Cup for ponnier, children og junior/U25 har funnet sted på ærverdige Vilhelmsborg denne helgen, og de norske ekvipasjene har for alvor sparket fra seg i alle klassene.

Den norske heiagjengen på tribunen har allerede fått mye valuta for sin innsats, og det ble vel så mye å juble for i Danmark lørdag.

Allerede i første klasse ble det plassering på children-rytter Nora Olsen Nordby/Oilily M, som tok en fin 7. plass i Small Tour 1,05 m. Sebastian Kismul Børgesen/Pepper van het Lindehof suste også inn til 7. plass i Small Tour finale for junior/U25 1,20 m med Thea Gunleksen like bak. Med Chelino ble det en 8. plass, og 11. plass for Commissario - to fine plasseringer blant 46 startende.

Linnea Tomelthy Storstrøm avsluttet sin tid som childrenrytter med en fantastisk 2. og 3. plass i Grand Prix på Vilhelmsborg under finalene i Baltic Cup. Nå venter tiden som junior! (Foto: Privat).

Linnea Tomelthy Storstrøm har levert sterkt hele stevnet, og kunne heve armene i været for 2. og 3. plass i Grand Prix-finalen for children 1,25 m på henholdsvis Billy Lambert og Flora By Gucci. Og sølvplassen lå hakk i hæl på vinneren, kun 31 hundredeler skilte!

- Det var en kjempekul opplevelse, og en morsom erfaring som jeg tar med meg videre, forteller Linnea som nå legger tiden som childrenrytter bak seg. - Det var en utrolig morsom avslutning, og med de to fantastiske hestene mine gleder jeg meg til å ta fatt på tiden som juniorrytter!

Cardigan (Cardento x Ilze) er en ny hest for Rasmus Aasland (foto: S&K Foto).

Det var en lykkelig vestfolding som kunne slippe jubelen løs etter seier stevnets største klasse, Grand Prix for junior/U25 1,40 m. 16 år gamle Rasmus Aasland og hans nye hest, Cardigan (Cardento x Ilze, oppdretter Sofia Bjørserud) gikk helt til topps blant de 25 startende etter en overbevisende omhopping med et drøyt sekund ned til nummer to. Ekstra imponerende er seieren, med tanke på at han bare har hatt Cardigan i litt over en måned! Han gikk også til omhopping med Erasmus, men et lite nedslag holdt dem utenfor plassering.

- Det var en spennende klasse, hvor jeg fikk kjempe mot noen av de beste U25- og juniorrytterne i Norden. Det var en helt magisk følelse å endelig kunne banke inn en feilfri runde i 1,40 m med Erasmus. Og ikke minst å ri om gull i Baltic Cup Trophy-finalen med Cardigan og vinne! Hadde ikke trodd det selv, forteller Rasmus.

- Banen var ikke enkel å ri, og da var det enda bedre å vinne! Cardigan er veldig ny, og jeg hadde derfor ikke tenkt å satse i omhoppingen. Men da jeg kom til mål i grunnomgangen kjente jeg etter, og han virket ikke litt sliten engang. Vi bestemte oss for å gi litt gass på siste linje for å legge et sted mindre enn de andre, og det gjorde at vi vant med 1,21 sekunder foran U25-rytter Frederik Fensholt, sier han.

De skulle egentlig ikke satse i omhoppingen, men en opplagt Cardigan var klar for litt mer gass - og det holdt hele veien(foto: S&K Foto).

Bronse til lagponniene

Det er ikke ofte to ekvipasjer klokker inn på samme tid, men det skjedde med Maiken Vandbakk Dragerengen/BB Ballynoe Fear Bui som måtte dele 4. plassen i Small Tour for kat. 1 1,15 m.

I lagfinalen for de største ponniene, Big Tour 1,25 m, kunne det norske laget - bestående av Kristina Nikita Collum Wallin/Hot Pursuit, Fanny Josephine Wedel Jarlsberg/Holiday Hop On, Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/Touchy Subject og Julie Årebrot Skai/Shannon's Joy - juble for pallplass og en knallbra og jevn laginnsats som holdt til bronse, kun ett fattig riv bak Sveriges to lag. Gullet og sølvet måtte avgjøres av en omhopping, som Sveriges andrelag kom seirende ut av.