Glade medaljevinnere i HM dressur klasse VA

Gullet i hallmesterskapet dressur VA gikk til Therese Bragstad– like glade medaljevinnere var Mona Mangseth og Anniken Eide.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Medaljørene i HM dressur VA: Sølvvinner Mona Mangseth/Quater Figlio, gullvinner Therese Bragstad/Double Donnerhall og bronsevinner Anniken Eide/Twilight. Foto: Privat

Therese Bragstad med sin Double Donnerhall e. Dimaggio/Sir Donnerhall fra Moldegaard Ryttersportsklubb dro fra på oppløpssiden søndag under mesterskapet på Vallermyrene i regi av Grenland Ryttersportsklubb. Da hevet hun lørdagens resultat på 66,589 % de prosentpoengene som sikret en klar gullmedalje – med 68,700 % var mesterskapstittelen et faktum.

Lørdag var det close race mellom de fire ekvipasjene, og vinner av 16-25 FEI Grand Prix ble Cathrine Oppegaard/Diaster e. Don Romantic/00 Seven fra Borge Rideklubb med 66,240 %, foran Therese med Bærum Rideklubbs Anniken Eide/Twilight svært hakk i hæl – Annikens resultat lød på 65,582 %.
I søndagens Grand Prix mistet Cathrine taket hun hadde på gullet, og mens Therese dro fra sine konkurrenter og vant med 135,289 prosentpoeng, fortsatte Mona Mangseth/Quater Figlio e. Quaterback/De Niro fra Ellingsrud Rytterklubb å prestere jevnt. Med henholdsvis 65,543 % fra lørdag og 65,867 % fra søndag satt sølvmedaljen med 131,410, mens Anniken etter et ritt til 64,633 tok bronsen med 130,215 %.

Resultater

Etter lørdagens klasse var det åpent hvem som skulle ta mesterskapstittelen, men søndag dro Therese Bragstad/Double Donnerhall fra og ble en klar vinner.