Gjorde hverandre gode

Det norske laget sikret seg fjerdeplass ved første kvalifisering i liga nord i EEF Longines Nations Cup i Danmark i dag. – De red så bra, og de har vist et sånt utrolig samhold, sa chef d’equipe for dagen, Pether Markne, om innsatsen til Fredrik B. Seim, Pål Flam, Solveig Fotland Newermann og Hege Tidemandsen Larsen – i tillegg til en sterk innsats på bakken fra femtemann på laget, Martine Myhrer Dyngeland. – Alle gjorde hverandre gode i dag!

U 1
Fire ryttere red Norge til en fjerdeplass i nasjonshoppingen, men femterytter gjorde en uvurderlig innsats for laget fra bakken også! Fra venstre: Martine Myhrer Dyngeland (femterytter), Hege Tidemandsen Larsen, Solveig Fotland Newermann, Fredrik B. Seim og Pål Flam.

12 små feil totalt ble Norges totalsum etter at to runder i CSIO3* 1,45 m var et tilbakelagt stadium. De 12 feilene kom i første omgang – i andre runde red hele laget seg opp og ble stående med en herlig null i protokollen.

I første runde ble det en liten bom ned på siste for Fredrik B. Seim/Quevara van de Vlierbeek Z e. Quintus/Omar, Pål Flam med norskavlede Ramir de Revel e. Daimant de Revel/Fanal Prydsholm (oppdretter Robert Ruud) fikk åtte feil, Solveig Fotland Newermann/Ballerina e. Calido/Acobat I fikk 13 feil mens Hege Tidemandsen Larsen og herlige Carvis e. Cantanis/Capitol gikk feilfritt.
I andre runde satt nullen hele veien, for alle sammen.

Da Heges resultat ikke ville ha noe å si for totalsummen, var tanken først å avstå fra andre runde. Men så ble det klart at også en runde to måtte til for å kvalifisere til lørdagens Grand Prix. På kort varsel klatret Hege i salen og ut på banen bar det – igjen feilfritt på hinder, kun med et lite tidsfeil.

Det ble dansk hjemmeseier etter omhopping på åtte feilpoeng totalt, foran Belgia og Storbritannia.

-Vi har hatt en helt fantastisk dag, sa en begeistret Pether etter klassen. – Andre runde; de red så fint! De har et sånt herlig samhold, de kjempet for laget – akkurat slik som man skal gjøre det. Alle bidro – også Martine som femterytter. Hun gjorde en kjempejobb hele tiden, hun var min «assistent» - all honnør til henne for den fantastiske innsatsen hun også gjorde i dag!

Det var en stolt svensk lagleder for det norske laget i Uggerhalne i dag. – De red så godt, og de er alle sammen så gode rollemodeller for sporten. De ikke bare rir godt, men de tar så godt vare på hestene sine også. De er ordentlige hestemennesker, de tok seg av sine hester; med en gang etterpå så springer de i stallen, ordner alt med hestene. Jeg er veldig stolt over dem!

Pether berømmer rytternes lagånd. – Alle er så engasjert i hverandre, for hverandre – så ekte! Man kan ikke tvinges til å være en lagkamerat, det må komme innenfra. Vi har hatt det så gøy også, vi har ledd, alle har vært så avslappet, men likevel på – man blir nesten helt varm i hjertet. At de fikk til dette så bra, det er mye fordi de gjorde det for laget!

Pether fylte i dag rollen til landslagsleder Mikael Kolind, som forrige helg var med det norske laget til Peelbergen. Men Mikael var med dem i dag på alle andre måter enn det rent fysiske.

-Han har fulgt med hele tiden, han er så engasjert i sine ryttere – han er virkelig den beste lagleder man kan ha. Som rytter så kjenner man på det engasjementet han har. Når man som rytter får folk som tror på en, da blir man sterk!

Tidligere på dagen ble Solveig Fotland Newermann også plassert som nummer 13 i 1,40 m klassen med Niaras STB Boy I Z e. Nabab de Reve/Billy du Lys.

Start- og resultatlister