Full fart på Epona: Dette kjente vi at vi virkelig har savnet

Det er tett oppunder tre år siden sist Epona Ryttersenter var sentrum for internasjonal ryttersport. Nå i helgen var det endelig tid for Norway Open Dressage igjen – og så fortsetter det bare i full fart. Allerede denne helgen går de i gang med FERD Rideskolecup og noviseklasse i paradressur før en travel sommer venter. – Dette har vært etterlengtet, vi kjente at vi virkelig har savnet dette nå, sier stevneleder Linne Eidsaa om full stevneaktivitet på Epona igjen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF)

Det var dressur av høy klasse fra morgen til kveld under Norway Open Dressage, og ikke bare arrangør og deltagere frydet seg – det ble trolig også satt publikumsrekord ved et dressurstevne på Epona i løpet av helgen. -Dette var rett og slett veldig gøy, sier Linne om det internasjonale dressur og paradressurstevnet sist helg. – Dette er et veldig hyggelig stevne, med mange norske deltagere og også sterke utøvere fra de øvrige nordiske landene. Det er gode rammer rundt det hele, der vi tar vel vare på hestevelferden.

Roser de frivillige

Det var mye forarbeid – og arrangøren varmet opp helgen før med et nasjonalt Elitestevne før de hoppet ut i et internasjonalt storarrangement. - Hvile kan jeg gjøre etterpå, sa Linne før det hele gikk i gang.

Linne roser alle de frivillige som stilte opp og fikk hjulene til å gå rundt. – Det er en fryd å være stevneleder når alle bare er glade og stiller opp, uansett når på døgnet det måtte være. Det få en tommel opp som var på en melding klokken 5 om morgenen, det er bare fantastisk! Denne helgen hjalp flere klubber til, så vi fikk testet samarbeidet – og det fungerte supert, vi passer fint sammen, slår hun fast.

Denne helgen hjalp flere klubber til, så vi fikk testet samarbeidet – og det fungerte supert, vi passer fint sammen, forteller stevneleder Linne Eidsaa om den frivillige innsatsen under Norway Open Dressage 2022. (Foto: NRYF)

Funksjonsfriske og parautøvere side om side

Stevnet rommet klasser både for seniorryttere, ryttere i aldersbestemte klasser og para-ryttere – slik stevnet pleier.

-For oss er det en selvfølge å kombinere klasser for funksjonsfriske og paradressur-klasser. Men fra både dommere og stewarder fikk vi høre at dette slett ikke er vanlig i Europa, og de syntes det var fantastisk å se disse ri side om side her på Epona.

Funksjonsfriske og parautøvere red side om side på Epona under Norway Open Dressage, som de pleier å gjøre. - Fra dommere og stewarder fikk vi høre at dette slett ikke er vanlig i Europa og at de syntes dette var fantastisk, forteller Linne. Ekvipasjen på bildet er pararytter grad 4 Karine Vassbotn Stenholm/Atlas Stengård. (Foto: NRYF)

De firbente utøverne skinte i solen på Epona.

-Vi fikk se mye god dressur her, og det var flere norske toppresultater. Det er flott å se så høyt nivå – og det er flott å se hvordan alle har hesten i fokus, de tilrettelegger for den, har gode systemer rundt sine hester – og de kvitterer med å være glade og flotte. Det er helt herlig!

Topp og bredde på Epona Ryttersenter

Kalenderen fremover er svært travel for Linne og alle de andre engasjerte frivillige knyttet til Epona Ryttersenter.

-Førstkommende helg har vi rekrutteringsstevne med FERD Rideskolecup og novise-klasse for pararyttere, så har vi tre dagers landsstevne i kjøring, innleder Linne.

Forrige helg huset Epona Ryttersenter et trestjerners internasjonalt dressurstevne for funksjonsfriske og for pararyttere - denne helgen handler det om FERD Rideskolecup-kvalifisering og novise-klasse i paradressur. (Foto: NRYF)

Etter en frihelg, går det så bare slag i slag med elitestevne i sprangridning, distriktsstevne i sprangridning, voltigestevne og norgesmesterskap i ikke mindre enn tre grener – voltige, kjøring og dressur.