Fransk seier i nasjonshoppingen

Med to lag på null feilpoeng etter de to rundene, ble det omhopping om seieren i nasjonshoppingen i nederlandske Kronenberg. Her trakk Frankrike det lengste strået og ble vinneren, mens det unge norske laget avsluttet resultaltlisten på 11.plass.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var Argentina som bød franskmennene opp til dans i løpet av dagen i Kronenberg. En rytter fra hvert lag gikk ut i omhopping, og Frankrike fortsatte den tendensen de hadde vist i løpet av de to rundene – det gikk både feilfritt og fort, og seieren var i boks. Det ble det spanske laget som tok tredjeplassen i klassen. Dagens hoppning var tellende for region vest, hvilket innebærer at det var Frankrike som tok toppoengene denne gangen, foran Spania og Belgia.

For Norge red Hanna Cecilie Wicklund/Fantomas (Viceroy T./Peter Pan), Lea Fondevik Syversen/Kito Epleaser van de Tarwescho (Epleaser van T Heike/Turbo van’t Gestelhof), Ingrid Gjelsten/VDL Edgar M (Arezzo VDL/Marlon) og Oda Charlotte Lyngvær/Obert vd Heffinck (Jamal vd Heffinck/Graf Top). Rytterne gjorde en god innsats, i første runde holdt Oda som ankerrytter nullen, men med totalt 41 poeng etter begge rundene ble det 11. plass av 11 lag på det norske teamet.

Norge red ikke om poeng i Kronenberg – det skjer førstkommende helg i danske Uggerhalne samt påfølgende helg i Drammen 1.-4. juni.