Fransk seier i Barcelona – Norge videre til Challenge Cup

Det franske laget gikk til topps i dagens kvalifisering i Longines FEI Jumping Nations Cup – klassen som også avgjorde hvilke åtte nasjoner som skal ri om finaleseier og OL-kvalifikasjon søndag. For Norges del fører dagens tiendeplass til at det blir start i lørdagens Challenge Cup.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Frankrike stilte med sitt VM-lag i Barcelona - her Kevin Staut/Scuderia 1918 Viking d'La Rousseri. (Foto: FEI/Richard Juilliart)

Det franske laget briljerte i Barcelona i kveld, med bare feilfrie runder. Banebygger Santiago Varela hadde ikke gjort det enkelt for dagens ryttere, av 51 startende ble 16 feilfrie. De åtte lagene som er videre til søndagens finale, der feil nullstilles og alle stiller likt i kampen om seieren, er foruten Frankrike Irland, Spania, Belgia, Sveits, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Av disse åtte har Nederland, Storbritannia, Irland og Tyskland allerede sikret seg OL-plass etter sin innsats i VM. Det blir derfor det høyest rangerte landet av Spania, Belgia og Sveits som søndag får en plass i OL. Frankrike har allerede en plass i OL i kraft av å være vertsnasjon.

Det norske laget ved Marie Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine), Marit Haarr Skollerud/Nelson van’t Roosakker (Zandor/Kashmir van Schuttershof), Therese Søhol Henriksen/Cyclone l’Epivent (Ulixe/Arpege Pierreville) og Cecilie Hatteland/Missy (Gelha’s VDL Emilion/Heartbreaker) ble stående med 16 feilpoeng etter dagens innsats.

I lørdagens Challenge Cup møter Norge Brasil, Argentina, Mexico, Sverige og Canada.