Første finale i PARA Rekrutteringscup vel overstått

Under landsstevnet i dressur hos Grenland Ryttersportsklubb sist helg var det en debutant på startlisten – finalen i PARA Rekrutteringscup. Tidenes første av denne ble avholdt på Vallermyrene – og tidenes første vinner ble Lene Engebretsen/Miss Black Magic fra Råde og Onsøy Rideklubb.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Vinner av den aller første PARA Rekrutteringscup ble Lene Engebretsen/Miss Black Magic, med Kristine Hugan Føsker/Numero Cinco VD Fruitkorf Z som nummer to og Anita Narverud Olsen/Oma’s Domino. (Foto: Constance Hauser)

Sportsutvalget Para hadde som plan om å sette PARA Rekrutteringscup ut i livet i 2021, men koronapandemien satte en stopper for iverksettelsen det året. Det ble i stedet sesongen 2022 som ble den første sesongen for denne rekrutteringscupen – og i helgen var det finaletid for denne landsdekkende cupen for lisensierte pararyttere.

Lene Engebretsen og Miss Black Magic til topps

Alle må begynne et sted – og PARA Rekrutteringscup begynte med tre deltagere. Disse tre red ut i en klasse på henholdsvis lørdag og søndag, der søndagen rommet finalen.

Lene Engebretsen red grad IV galopp LB og tok klasseseieren begge dagene. Lørdag red hun inn 67,414 % med sin Miss Black Magic. Søndag ble innsatsen belønnet med henholdsvis 67,414 og 62,019 %. Det ga 64,742 % til sammen – og det holdt med en drøy prosents margin til seier foran Kristine Hugan Føsker/Numero Cinco VD Fruitkorf Z fra Skedsmo Rideklubb. Denne rytteren red grad V galopp MC og fikk 63,438 %.

Tredje rytter som var med i denne cupen i helgen var Anita Narverud Olsen fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb. Hun red norskavlede Oma’s Domino (Omas Dominator/Weltgeist) og fikk i søndagens finaleklasse 61,876 %.

Det ble både to klasseseire og sammenlagt seier i finalen til Lene Engebretsen/Miss Black Magic. (Foto: Constance Hauser)

Målet er økt rekruttering til paradressuren

Målet med PARA Rekrutteringscup er å rekruttere flere pararyttere til sporten – at flere skal prøve seg som konkurranseryttere. Alle ryttere som er klassifisert, fra grad I til V, kan delta. Kravet for finaledeltagelse i år var at man har ridd minst 5 paraklasser siden 2021. Statuttene åpner for at de 10 beste ut fra dette får plass i finalen – og statuttene forteller om gode premier – i tillegg til pokal og vinnerdekken skal vinneren få hele 10 000 kroner, mens andre og tredjeplasserte får henholdsvis 5000 og 2500. Ved færre enn seks finaleryttere, reduseres premiene med 50 %.

Følg med på rytter.no for nytt om PARA Rekrutteringscup 2023!