Formsterk 16-åring vinner av Kingsrød Grand Prix Cup

12 ekvipasjer stilte til start i årets første Kingsrød Grand Prix Cup under stevnet hos Sørlandsparken Rideklubb i helgen. Det var en formsterk 16-åring Silje Ludvigsen Dalen hadde med seg til Epona Ryttersenter – hennes herlige hoppe Babouche vh Koningshof Z var dronningen av Epona i helgen og klinket inn seieren sammen med sin rytter.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Sammen med helgens dronnig på Epona, Babouche vh Koningshof Z, tok Silje Ludvigsen seieren i årets første Kingsrød Grand Prix Cup. (Foto: Equipephoto_/Kristian Strøm)

Søndag formiddag sto en innbydende, men også utfordrende bane signert Lars Nordskogen klar for årets første Kingsrød Grand Prix Cup. Silje Ludvigsen Dalen/Babouche vh Koningshof Z (Baloubet du Rouet/Cassini II) fra Grenland Ryttersportsklubb utmerket seg i grunnomgangen med en riktig fin runde over de 1,45 m høye hinderne, der Siljes 16-åring hoppet smidig og med godt overskudd. Et lite filleriv på siste hinder ble det, men ekvipasjen ble en av tre som gikk videre til winning round. Der satt nullen enkelt og greit og seieren var i boks for Grenland-ekvipasjen. På andreplass fulgte Line Brusletto/Hermès the Princess (Acordelli/Almox Prints J, oppdretter Dr. Regine Janssen) fra Hønefoss Rideklubb med resultatene 4-4. Det ble Jarlsberg og Melsom Rideklubbs flittige Nadine Omli Johannessen som tok seg av tredjeplassen med sin Nazir van de Schimmelstal, med fire feilpoeng i grunnomgangen og 12 i winning round.

Klassen på Epona Ryttersenter var første av totalt seks kvalifiseringer frem mot finalen som går under elitestevnet i regi av Bærum Rideklubb i Telenor Arena 5.-8. oktober. Neste mulighet til å sanke poeng på veien mot toppremien som er ett års gratis leasing av en 2-hesters bil fra Kingsrød Trading er under Bergen Horse Show 22.-25. juni.

Resultat

Det var en formsterk 16-åring Silje hadde med seg til Epona Ryttersenter i helgen - sammen fikk de det til å se enkelt ut. (Foto: Equipephoto_/Kristian Strøm)