FEI Nations Cup Youth 2023:

For mange feil i Zuidwolde

Det er kort vei mellom topp og bunn, og små marginer i sporten vår. Det fikk våre juniorer erfare under nasjonshoppingen fredag.

Sprang 29 av 52
(Arkivfoto: NRYF)

Fredag var det klart for den åttende runden av FEI Nations Cup Youth i Zuidwolde, Nederland. Norge stilte med et juniorlag bestående av Nora El Sayed Hansen, Dinah Amalie Myrebøe Mariante, Max Olav Storeide Lööf og Ingrid Sandhei Bjørklund.

Det norske juniorlaget tok seieren i Agria CSIOJ Nations Cup på hjemmebane i Drammen forrige helg, hvor formsterke Ingrid Sandhei Bjørklund var en av dem som deltok på laget. At det er kort vei mellom topp og bunn, var imidlertid noe det norske juniorlaget fikk erfare denne gangen i De Wolden. Laget fikk dessverre et vanskelig utgangspunkt med en uheldig førsterytter. Nora El Sayed Hansen og Jamal van de Heffinck (Kalaska de Semilly x Cassini II, oppdretter van de Heffinck) hadde ikke dagen og pådro seg fem nedslag og ett tidsfeil. Dinah Amalie Myrebøe Mariante og Funny Girl (Spender S x Cash) fikk to nedslag tidlig i banen, men avsluttet sterkt og endte på åtte feilpoeng. Det skulle være muren og den siste linjen som felte Max Olav Storeide Lööf på MB Airborne Magic (Lux x Clover Hill, oppdretter Eamonn Gleeson) på den nederlandske banen og fasit ble dermed 12 feilpoeng.

Ankerkvinne Ingrid Sandhei Bjørklund leverte en god avslutning på Cornet Obolensky-vallaken Staedtebahn's Cornwell for det norske laget med et enkelt nedslag og to tidsfeil. Totalt endte det norske laget med 26 feilpoeng i protokollen og måtte se de åtte beste lagene i runde to fra tribunen.

Etter andre runde var det fire nasjoner som stod på fire feilpoeng, nemlig Storbritannia, Sverige, Tyskland og Belgia. Etter en forrykende omhopping var det britene som kunne juble over seier, tett fulgt av Sverige og Tyskland.

Madelen Ossletten Fuglstad tok en fin 5. plass i CSIOCh 1.25m onsdag med Carrelo St (Caretino x Carolus I, oppdretter Dieksanderkoog Groth Hans), mens Nora El Sayed Hansen og Action Aimee (Action-Breaker x Stakkato, oppdretter Sina Dierking) klokket inn til plass nummer ni i CSIOJ 1.35m litt senere samme dag.

Mer om