Imponerer igjen:

For en debut av Celina og Badinda Altena

For bare noen måneder siden kom hoppen Badinda Altena inn i Celina Bådstangens liv. I helgen debuterte de internasjonalt i CDIU25 i ungarske Mariakalnok – med to seire som resultat av to mulige.

Celina
Celina Bådstangen imponerte i fjor - og gjør det igjen i år i sin internasjonale debut med sin nye hest Badinda Altena. (Arkivfoto: Lukasz Kowalski)

Ekvipasjen, som til daglig har sitt opphold hos søskenparet Benjamin Werndl og Jessica von Bredow-Berndl ved Aubenhausen i Tyskland, gjorde sin første innsats på konkurransebanene i midten av mai og fikk strålende resultater og sterke plassering i nasjonale klasser i Tyskland. Denne helgen tok de skrittet videre og debuterte internasjonalt ved CDI-W stevnet i ungarske Mariakalnok – med toppresultater.

Det ble en klar seier i CDIU25 Grand Prix, Celina og hoppen Badinda Altena ble belønnet med 70,795 %, det var en seier med en margin på drøye tre prosent til tyske Emma Caecilia Lienert/Dutchman som fikk 67,487 %.

Lørdag sto CDIU25 Freestyle på programmet, og Celina og «Indy» viste selvsikkerhet sammen også der. Resultatet ble en ny seier, til hele 74,155 % foran østerrikske Lukas Fuchs-benes/Gogogachetto Chippendale med 70,980 %.

For ganske nøyaktig et år siden var det nettopp på denne stevneplassen Celina Bådstangen dukket opp som en norsk rytter med ambisjoner og talent – da red hun inn to seire og en andreplass med sin partner da, Lacoste. På bakgrunn av det ble hun tatt ut til å representere Norge ved EM i U25, men måtte stå over dette mesterskapet grunnet skade.

Nå er Celina mildt sagt back on track og har en spennende framtid sammen med sin Badinda Altena, en 17 år gammel KWPN hoppe med Tolando som far og Goodtimes som morfar, avlet av J. Timmerman, Moordrecht. I 2022 ble hoppen ridd av svenske Jeanna Högberg og kan vise til seier og andreplass i CDI3* i polske Zakrzow, før det har hoppen vært en kort stund i hendene hos danske Charlotte Heering etter mange år under den franske rytteren Pierre Volla.

Les mer om Celina her

Resultater CDI-W Mariakalnok

Mer om