Flyvende finalister og flere norske plasseringer i B-finalene

Søndagen på Zangersheide rommer tre spennende VM-finaler for de unge spranghestene. Irland og Irish Sport Horses imponerte ved å ta trippelen i 5-års klassen, mens de norske representantene avsluttet innsatsen med flere gode nullrunder i B-finalene hvilket resulterte i flere plasseringer.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Irish Sport Horses kunne glede seg over finaleseier i 5-års klassen til HHS Ocala med Harry Allen som rytter. Også sølv og bronse gikk til det irske avlsforbundet i denne årsklassen. (Foto: Sportfot.de)

Irish Sporthorses satte et solid preg på finalen i 5-års klassen, hele topp tre bestod av irskavlede hester og irske ryttere, for Irland. Vinneren HHS Ocala (Urano de Cartigny/Wandor van de Mispelaere, oppdretter Bravo Hughes LTD) ble ridd til seier av Michael Pender. Irsk og godt på sølvplass ble hingsten Boleybawn Alvaro (Dominator 2000 /Crown Z, oppdretter Mr Ronan Rothwell), mens bronsen gikk til Ballyshan B F Super Hero (Celtic Hero B Z/Lux Z, oppdretter Gary Doherty) med rytter Gerard O’Neill. 39 ekvipasjer hadde kvalifisert til denne finalen, der maks hinderhøyde var 1,30 m. 11 av disse gikk feilfri grunnomgang.

Verdens beste seks-åringer

40 ekvipasjer hadde sikret seg kvalifisering til seksårsfinalen der makshøyden på hinder lå på 1,40 m. Ti av disse gikk null i grunnomgangen og dermed videre til omhoppingen. Westfaleren Cascajall (Casallco/Comme Il Faut, oppdretter Alfons Baumann) ble ridd til seier i seksårsklassen med sin tyske rytter Katrin Eckermann. Denne ekvipasjen vant også første kvalifisering torsdag. Sølvet gikk til hoppen Laurina (Stakkato Gold/Cruising, ISH, oppdretter Noel Cawley) med Leah Stack – fra Irland – i salen. Det ble en Zangersheide-vallak på bronseplass ved Maddox vh Haringvliet Z (Monte Bellini/Ogano Sitte, oppdretter A Hoekstra). Denne vallaken ble ridd av nederlandske Jelmer Hoekstra.

Vinneren av seksårsfinalen ble westfaleren Cascajall for Tyskland, med sin rytter Katrin Eckermann. (Foto: FEI/Sportfot)

Topp tre blant syvåringene

Den syvårige fuksen Kumina Della Caccia (Kannan/Toulon, oppdretter Coop.Soc.Agr.La Caccia-Onlus) representerer det italienske avlsforbundet MIPAAF (Italian Sport Horse Studbook). Harry Allen nøt mesterskapet sammen med denne hoppen og gikk seirende ut, foran tyske Philip Rüping/Casanina PS (Casallco/Chacco-Blue, OS oppdretter Gestüt Lewitz) og nederlandske Renee de Weert/Labantrix (Eldorado van de Zeshoek/Abantos Nra, KWPN, oppdretter van den Broek). 40 ekvipasjer kvalifiserte til finalen som gikk i 1,45 m, og av disse ble det null feil i grunnomgangen på 11.

Irske Harry Hallen red den italienske hoppen Kumina Della Caccia til seier i 7-årsfinalen. (Foto: FEI/Sportfot)

Norske plasseringer

Deltagerne som representerte Norge var ute i lørdagens B-finaler. Det ga en plassering i 5-årsklassen, som gikk i 1,25 m. Stein Endresen red hingsten Teglovnens Zir-Oculus (Zirocco Blue/Cornet Obolensky, HANN, oppdretter Michael Klumpe) til en 25. plass med feilfri runde i tidshoppingsklassen. Feilfrie runder ble det også på Morten Djupvik/Malibou du Bois du But (Comme le Pere/Qody de St. Aubert, SBS, oppdretter ) og Mathilde Kalland/Engas Aurantiaco (Untouchable/Casir Ask, NWB, oppdretter Kady Besseberg).

I syvsårsklassen red Jenny Krogsæter KWPN-hoppen Laganizz (Aganix du Seigneur/Numero Uno, oppdretter J. Vrenken) inn til en fin 12. plass med en god nullrunde. Ytterligere en norsk plassering sto Morten Djupvik for med Quiberon-P (Quinn van de Heffinck/Toulon, BWP, oppdretter Josef Polfliet) som ble nummer 22. Klassens siste plassering – 25. plassen – gikk til en god og helnorsk ekvipasje – Benedikte Endresen/Engas Narinja (Balou Ask/Casir Ask, NWB, oppdretter Kady Besseberg).

B-finalen resulterte i flere norske nullrunder og også plasseringer - en av dem sto Benedikte Endresen for med NV-hoppen Engas Narinja. (Arkivfoto: Pegasus Photo)