Special Olympics World Games Berlin 2023:

Flame of Hope er på vei mot åpningsseremonien

Under en høytidelig seremoni i Athen ble i går Special Olympics viktige symbol «Flame of Hope™» tent. Denne flammen er et av lekenes viktigste symboler og står for fred, fellesskap og håp. Flammen er bragt videre til Berlin, og 17. juni vil den lyse opp på Olympiastadion for åpningsseremonien i Berlin for lekene der Norge har to representanter med innen ryttersporten.

AH3 7706 20230607113247593 20230607114510
Sven Albrecht, CEO ved Special Olympics World Games Berlin, gir “Flame of Hope” til Natascha Wermelskirchen, som sammen med Maja Seidel fra politiet i Berlin, løp den første distansen med flammen i Athens gater. (Foto: Special Olympics World Games Berlin 2023)

Flame of Hope™ ble tent under en seremoni ved det greske tempelet Zappeion Megaron i Athen. Til stede var den greske presidenten Katerina Sakellaropoulou og også den tyske ambassadøren Dr. Ernst Reichel som overleverte flammen til Sven Albrecht, CEO ved Special Olympics World Games Berlin 2023, sammen med to regjeringsrepresentanter. Disse ga flammen videre til to Special Olympics-utøvere; Vassiliki Katsouci og Natascha Wermelskirchen som sammen med Maja Seidel fra politiet i Berlin løp den første distansen med flammen gjennom Athens gater.

På flammens ferd mot åpningsseremonien vil 13. juni være en spesiell dag – «Inclusion Day powered by Special Olympics». Da vil vertsbyer i hele Tyskland delta og bidra til å skape blest om Special Olympics.

Special Olympics World Games er verdens største inkluderende sportsarrangement – det gir utøvere med utviklingshemming eller særskilte læringsvansker mulighet til å konkurrere. Flere tusen utøvere skal delta i totalt 26 idretter, deriblant ridning. Over ni dager, fra 17. til 25. juni, skal det arrangeres spennende og inspirerende konkurranser, av og for utøvere. I år skjer det i Berlin for aller første gang, og Norge sender en rekordstor tropp på hele 44 utøvere fra ti idretter til mesterskapet.

På ridebanen er Norge representert ved Maria Nyborg Frøysok og Kristoffer Hadland Paulsen, to ryttere som forsynte seg godt av premiebordet under fjorårets nasjonale leker nettopp i Berlin.

Lekene i Berlin blir de 16. lekene i rekken av Special Olympics, det første arrangementet fant sted i Chicago i 1968, med deltagere fra USA og Canada. Grunnleggeren av Special Olympics var amerikanske Eunice Kennedy Shriver, søster av John F. Kennedy.

Arrangørens hjemmeside