En dag med nedturer og oppturer i Strzegom

Lagkonkurransen ble i dag avgjort på sprangbanen i polske Strzegom, der Norge fikk med seg litt for mange feil denne gangen. På dressurbanen gikk første individuelle konkurranse – og her viste de norske rytterne styrke. Thea Victoria Harlem/Schermeers Hof Simba slo til med drøye 69 %.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Thea Victoria Harlem/Schermeers Hof Simba slo til med drøye 69 % i dagens individuelle konkurranse i Strzegom. (Arkivfoto: NRYF)

Det begynte så godt for Norge torsdag og utgangspunktet for dagens avgjørende lagkonkurranse på sprangbanen var godt, med kun fire feil totalt på de tre norske lagrytterne. Men i dag kom det med for mange feil for å holde på den lovende starten, og Norge seilte ned på resultatlisten. Fasit ble tiendeplass med 73 feilpoeng totalt etter dagens to runder. Suverene vinnere ble Irland som eneste lag med null feilpoeng totalt. Frankrike tok seg av sølvet, med Nederland på bronseplass.

Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior sto med en glitrende nullrunde på konto da han red ut i dagens 1,30 m klasse, men fikk et tramp i vannet og en bom ned i en kombinasjon som var plassert i skyggen av et tre i første runde. I andre runde måtte den regjerende nordiske mesteren notere seg 12 feilpoeng. Med 20 feilpoeng totalt ble han da nummer 39 individuelt.

Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/Touchy Subject hadde med seg fire feilpoeng fra første stevnedag. I dag ble det 12 feilpoeng i første runde og åtte i andre, det vil si 20 feilpoeng totalt som Mikkel, men grunnet tidsforskjellen ble hun nummer 38.

Samlet ligger Mikkel som nummer 37, Linnea er nummer 38 og Julie nummer 42.

Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy gikk null første dag, men fikk det ikke helt til å stemme i dag, især ikke etter en misforståelse i samme kombinasjon som utfordret Mikkel i første runde. Det ble da et stopp på b-hinderet, og i kjølvannet av det fulgte det flere tidsfeil også. Det ble 25 feil totalt på denne runden, men så viste hun mesterlig styrke ved å ri en flott 4-feils runde etterpå. Med 29 feil ble hun nummer 42 i klassen.

Brukte lagkonkurransen som motivasjon

Etter en krevende lagkonkurranse på dressurbanen, var planen å bruke utfordringene som et motivasjonsgrunnlag til å spisse innsatsen i den individuelle klassen. Halve startfeltet har vært i aksjon i dag, deriblant tre norske. Thea Victoria Harlem med Schermeer’s Hof Simba tok utfordringen på strak arm og viste styrke ved å klinke til med et program til 69,271 %. Med det ligger hun på en foreløpig 18. plass. I ilden i dag var også Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergaard og Celine Granli/Davidoff. Mira klatret opp et drøyt prosentpoeng til 67,351 %, mens fasit for Celine ble 65,568 %.

Fjerderytter Troy Grønvold Belgen rir lørdag klokken 10.51.