NM lag sprang og finalene i Norgesserien 2022:

Drøbak Rideklubb sikret laggull med tre andre lag i medaljekamp

- Når man ser et sånt anlegg og får følge et slikt arrangement fra sidelinjen, så blir man virkelig så positiv og glad på norsk ryttersports vegne, uttaler Ellen Dehn Arvesen. Ordene falt da medlemmet i NRYFs Forbundsstyre var med å heie frem lagene under årets NM-finale i sprang denne søndagen.

Vinner Drøbak RK
Årets glade lagmestere fra Drøbak Rideklubb flankert av lagleder Tom Vidar Leren Gjeldnes og Forbundsstyrets Ellen Dehn Arvesen. Foto: Kristian Strøm/ NRYF

Etter en vel fortjent hvile- og oppladningsdag på lørdag, var de syv klubblagene fra Drammen og Omegn Rideklubb, Drøbak Rideklubb, Fana Rideklubb, Larvik og Sandefjord Rytterklubb, Sandnes og Jæren Rideklubb 1, Sandnes og Jæren Rideklubb 2 og Sylling Rideklubb klare til å gjøre opp seg imellom om medaljene og mesterskapstittelen i NM lag 2022 presentert av SR Stables. Klubblaget fra Arendal og Grimstad Rideklubb hadde også kvalifisert seg til finalestart, men måtte dessverre trekke laget underveis etter en meget god åpning med to klinkende klare nullrunder, da de kun var tre på laget, og én av hestene ikke kom til start.

Det ble ridd over to identiske grunnomganger i 1,25 m/ 1,30 m med 20 minutters pause mellom omgangene, etterfulgt av en svært så spennende omhopping mot klokken mellom tre av lagene om sølvet og bronsen. For gullet i årets NM lag, det kunne ingen av konkurrentene fravriste Drøbak Rideklubb ved Mathea Omberg Christiansen/ Wodka, Kristine Seierstad/ Primavera Van De Kaerde, Vatle Solenes/ Damiano B og Ada Braaten Johnsen/ My Way B & V. Da lagleder Tom Vidar Leren Gjeldnes sendte ankerekvipasjen ut, økte selvsagt spenningen på sidelinjen flere hakk, men etter at ankerekvipasjen hadde forsert Odd-Ivar Pedersens mesterskapsbane med ti hindre og 13 sprang for andre og siste gang, var seieren i boks.

- Dette var veldig, veldig gøy og vel fortjent, strålte Tom Vidar Leren Gjeldnes etter at laggullet var sikret. – Rytterne red bra, alle sammen, og selv om det så litt dramatisk ut underveis i medaljekampen etter et fall i banen for oss, så gikk alt heldigvis fint og vår vei.

Vinner Drøbak RK2
Ikke tilfeldig vinnerlykke, men vel fortjent vinnerglede - Drøbak Rideklubbs vinnerlag flankerer en strålende fornøyd lagleder, Tom Vidar Leren Gjeldned. Foto: Kristian Strøm/ NRYF

Deretter måtte Drammen og Omegn Rideklubb, Larvik og Sandefjord Rytterklubb og Sylling Rideklubb som red seg kraftig opp underveis i grunnomgangene og dermed havnet i årets medaljekamp, altså ut i omhopping om sølv og bronse. Dessverre for Syllings del holdt det akkurat ikke til medalje, mens Drammen og Omegn Rideklubb under lagleder Julie Bergem med kun tre ryttere til start i finalen, trakk lengste strå foran Larvik og Sandefjord Rytterklubb under lagleder Stein Endresen, som tidligere leende uttalte:

- Jeg skulle gjerne ha vært med selv, jeg, men jeg ble skippa ut av laget i år, for nå sier de andre at jeg er blitt for gammel.

Drøbak Rideklubb er altså nå regjerende norgesmestere i lag og videre i ett helt år, og skal – hvis tradisjonen holder stikk – dermed stå som vertskap for NM lag sprang og finalene i Norgesserien 2023.

Drammen og Omegn Rideklubb sølv
Drammen og Omegn Rideklubbs Madison Granlund, Karoline Lien og Julie Askim Pedersen deler gleden over lagsølvet med Kristin Granlund som fungerte som lagleder under årets finale i fravær av fjerderytter Julie Bergem. Foto: Kristian Strøm/ NRYF
Sandefjord og Larvik bronse
Sandefjord og Larvik Rytterklubbs Martine Mariero Moe, Siri Endresen, Ida Stein-Olsen og Karoline Gleditsch (omtalt i riderekkefølge) flankerer lagleder Stein Endresen som deler medaljegleden med resten av gjengen. Foto: Kristian Strøm/ NRYF

Ellen Dehn Arvesen som er medlem av Forbundsstyret i Norges Rytterforbund, var på plass for å overvære årets lagfinale under norgesmesterskapet i regi av Borge Rideklubb denne søndagen. Og selv om mange av lagene som ikke gikk videre til helgens finaler i Norgesserien dette året, allerede hadde pakket sammen og vendt neser og muler hjemover, var mesterskapsstemningen på Fredriksborg Hestesportsenter til å ta og føle på.

- Jeg er vant til å være her i forbindelse med dressurstevner, så jeg kjenner meg nesten ikke igjen, smiler hun– Dette er jo en av yndlingsarenaene for dressur, og det ser jo minst like flott ut her nå. Når man ser et sånt anlegg og får følge et slikt arrangement fra sidelinjen, så blir man virkelig så positiv og glad på norsk ryttersports vegne. Dette er rett og slett veldig, veldig gøy!

Resultater:

Alle medaljevinnere NM lag 2022
SR Stables stod som sponsor av NM-klassen ved storstevnet på Fredriksborg Hestesenter og visste å kle opp årets medaljører på fortreffelig vis. Foto: Kristian Strøm/ NRYF