Adriana Lund Støen tok juniorgullet:

Dette var hennes fjerde NM-tittel på fire år

Gjennom å toppe resultatlisten i både dressur og maraton samt stå for en god runde da kjeglene ble satt opp for presisjonen, sikret Adriana Lund Støen seg sitt fjerde NM gull som kusk i helgen, denne gang som juniorkusk.

Adriana
Med årets gull i juniorklassen sikret Adriana Lund Støen seg sitt fjerde NM-gull på fire strake sesonger, alle med welshponnien Frondraig Cardi Bach. (Foto: Stall Holand)

I 2020 skrev Adriana Lund Støen norsk kjøresportshistorie ved å bli tidenes første norgesmester i klassen for ungkusker. Da var hun 13 – nå blir hun straks 16. På den tiden har hun rukket å ta fire gullmedaljer – bedre resultater er ikke mulig å få til.

Adrianamedaljer
Adriana Lund Støen/Frondraig Cardi Bach - gullmedaljevinnere i NM for fjerde året på rad. (Foto: Privat)

Medaljefordelingen

Makker i år som i årene før var welshponnien Frondraig Cardi Bach (Swalesmoor Brennin Aur/Thorneyside The Terminator, oppdretter Mrs C. Davies). Ekvipasjen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb innledet med seier på dressurbanen, med Solveig Eline Eikeberg/Tempers Amillion (Trofarth Antur/Abercippyn Victor’s Last, welsch sec D, oppdretter Theresa Hammer og Dag Ivar Løkkemyhr) fra Telemark Fjordhestlag hakk i hæl.

I maraton klinket Adriana og hennes kjappe ponni til igjen med ny seier og ny grenmestertittel, men søndag var det Solveig som toppet resultatlisten. God innsats i siste delprøve til tross, Adriana var uslåelig i år også, det ble nytt gull på henne, og Solveig ble i år – som i fjor – sølvvinner.

Solveig Eikeberg Temers Amillion 4 av 16
Andreplass i dressur og maraton og seier i presisjon ble fasit for sølvvinner Solveig Eline Eikeberg/Tempers Amillion. (Foto: NRYF)

Fin figur gjennom hele mesterskapet gjorde også startfeltets tredje ekvipasje, langveisfarne Ronja Holm Dybvad med nordlandshest/lyngshesten Holands Fifa (Evje Rasken/Siljegutten, oppdretter Stall Holand) fra Holand Hestesportsklubb. Denne ekvipasjen kunne ta med seg en bronsemedalje hjem til Stall Holand i Bodø.

367400185 2195981973925977 5419818576360740330 n
Bronsen gikk til Ronja Holm Dybvad/Holands Fifa etter god innsats i alle tre delprøver. (Foto: Stall Holand)
367402989 990655778804088 4772546108960356753 n
De tre medaljevinnerne i juniorklassen - gullvinner Adriana Lund Støen/Frondraig Cardi Bach, sølvvinner Solveig Eline Eikeberg/Tempers Amillion og Ronja Holm Dybvad/Holands Fifa - flankert av stevneleder Gøril Engen Mosteid og Terje Rogne fra NRYFs Forbundsstyre. (Foto: Stall Holand)

De som gjør det mulig

Selv om man har vunnet fire gull fire sesonger på rad, er gleden like stor over det fjerde som det første: - Jeg er veldig glad for at alt gikk vår vei denne helga, sier Adriana. – Hesten har aldri vært bedre og gjorde sitt aller beste i alle grenene. Jeg er skikkelig glad for at vi har klart å bli norgesmester fjerde året på rad, selv med ganske tøff konkurransen.

Men intet gull gjør seg alene:

-For at alt dette skal funke, må jeg ha et team – uten det teamet hadde jeg ikke klart dette. Mamma (Jeanette Lund Støen) og Maria (Henriksson) som trener, pappa som groom og Hege Rokseth som holder kroppen til ponnitrollet 100 % - ikke minst til mamma og pappa som gjør det mulig for meg å bli med på alle de stevnene jeg er med på, som fikser alt av utstyr – uten disse hadde det ikke vært mulig!

367402980 137743532713159 712053876242479116 n
– Hesten har aldri vært bedre og gjorde sitt aller beste i alle grenene, sier Adriana om sin welsh sec B Frondraig Cardi Bach. (Foto: Stall Holand)

Mer om