Nordisk Baltisk Mesterskap junior dressur:

Det føles litt uvirkelig egentlig

Emma Løkken begynte mesterskapet i Drammen med en andreplass, så vant hun sin klasse andre dag – og lørdag tok hun seieren i freestylen. Den siste bragden innebar også et individuelt gull. – Det føles litt uvirkelig egentlig, sier den unge rytteren.

Emmalokken1
Foto: NRYF

Denne ekvipasjen inntok dressurbanen i fjor med storm, og tok blant annet NM-gull på første forsøk. Emma har brukt den kalde, mørke tida – som også innebærer ganske mye snø for rytteren som bor i Oppdal – på å bli enda bedre kjent med hingsten hun har arvet fra sin mor – Mr Gold G (Milan/Lobster).

Emma Lokken 2 av 4
Foto: NRYF

-Nå ikke bare «låner» hun hesten av sin mor, nå kommer hun virkelig til ridning – nå er den hennes, sier landslagsleder U21 Siril Helljesen om ekvipasjens utvikling.

Fasit for dagens kür ble en oppvisning der ting stemte, der de fortalte en historie til musikken – og som dommerne belønnet. 75,765 % ble resultatet, og det holdt med god margin til gull. Sølvmedaljen gikk til danske Clara Cordes Arnkjær/Brianna (Bøgegårdens Boney/Blue Hors Romancier) med 72,980 % mens svenske Ebba Wallin/Santorini B (San Remo/Wolkenstein II) tok bronsen med 72,460 %.

Emma Lokken 4 av 4
Foto: NRYF

Emmas lagvenninner gjorde også god innsats. Karen Marthine Tandberg/Noesmindes Miami (Blue Hors Rockefeller/Michellino fikk 68,535 %, Dalia Elvira Hauser/Myhtos Cml (Florencio/Bolero) 68,445 % og Minken Hamre/Lone Star (Lord Loxley/Londonderry) 65,850 %.

Karen Tandberg 2 av 3
Karen Marthine Tandberg/Noesmindes Miami (Foto: NRYF)
Dalia Elvira Hauser 2 av 2
Dalia Elvira Hauser/Mythos Cml. (foto: NRYF)
Minken Hamre 2 av 3
Minken Hamre/Lone Star (Foto: NRYF)

Emmas følelse etter gullrittet er todelt – på en positiv måte.

- Det føles litt uvirkelig egentlig, men utrolig gøy! Jeg er veldig stolt og rørt over hesten min. Han er verd sin vekt i gull, gjør bare det han får beskjed om å gjøre- det er bare supergøy og jeg sitter igjen med en veldig god følelse. Jeg er bare genuint glad, stolt av hesten min og fornøyd med alle rittene – jeg har hatt en veldig god ridefølelse.

Om utviklingen Emma og Mr Gold G har hatt, sa rytteren følgende etter forrige klasseseier:

-Det er supert å finne nye knapper og få betalt for det!

I 2018 fulgte mamma og trener Louise Almlund Løkken Emma til individuell bronse i children-klassen med hesten Katholms Minot. Lørdag ble det gull, i en aldersklasse opp.

-Mamma er alltid der når jeg trenger henne, hun veldig flink på å få meg til å holde hodet i gamet når det trengs, holde meg rolig, forteller Emma.

Emma Lokken
Foto: NRYF

Mer om