Nordisk mesterskap for lag Mounted Games:

Det ble sølv til juniorene

Et juniorlag og et openlag kjempet om lagmedaljer i Nordisk mesterskap i danske Vallensbæk i helgen. Juniorene ga det svenske laget hard kamp helt til mållinjen og sikret seg et velfortjent sølv, mens det ble fjerdeplass til Norge i openklassen.

Junior
Det ble sølv på juniorlaget i årets første nordiske mesterskap - ekvipasjene er fra venstre Sofia Barton/Axis, Carmen Sofie Olsen/Quick, Celine Wangen/Zahirah og Sofie Sørhagen/Bless. Med på laget var også Nalinn Strand/Vinnie. (Foto: Privat)

Det svenske laget tok gullet med 139 poeng, med Norge hakk i hæl med 131. Deretter fulgte det danske juniorlaget med 83 poeng.

Unge ryttere med stor fremgang

Det norske juniorlaget bestod av ekvipasjene Nalinn Strand/Vinnie, Celine Wangen/Zahirah, Sofia Barton/Axis, Carmen Sofie Olsen/Quick og Sofie Sørhagen/Bless, og selv om dette var lagets første konkurranse sammen presterte de råsterkt. Det at Nalinn vrikket ankelen fredag kveld og dermed ikke kunne ri lørdag, la ekstra press på lagkameratene. De fire måtte nemlig ri alle øvelsene hele lørdagen uten pause, men likevel presterte de svært godt.

-Etter lørdagen lå vi på en sterk andreplass bak det svenske laget, forteller landslagstrener for juniorene, Hedda Stadheim. – De holdt motet oppe, var fokuserte og positive. På søndag var heldigvis foten til Nalinn bedre, og vi ble fulltallige. I tredje session tok Norge seieren 6 av 10 race og håvet inn poeng på svenskene lenge, men de glapp akkurat forbi oss til slutt. Det var et utrolig morsomt og lærerikt stevne, jentene har vist stor fremgang siden i vinter og jobber virkelig sammen som et lag. Jeg er en stolt trener i dag – og så gleder vi oss til mer landskamp i mai, da på hjemmebane i Norge under Norway Summer Challenge.

Carmen Sofie Olsen sier seg helt enig med treneren:

-Det var et helt fantastisk stevne, med det beste laget! Hele gjengen var skjerpa, og ponniene våre jobbet skikkelig bra på banen. Vi holdt hodet kaldt gjennom fire omganger og leverte en skikkelig spennende finale!

Carmen
-Et helt fantastisk stevne, med beste laget, sier Carmen Sofie Olsen etter å ha sust inn til sølv sammen med sin firbente Quick og et dyktig juniorlag. (Foto: Privat)

Høstet nyttige erfaringer

I openklassen var danskene uslåelige – og tok like godt både gull og sølv, med Sverige på bronseplass, 10,5 poeng foran Norge. For Norge red Lotta Daler/George, Ingrid Wennersten/Sirius, Camilla/Charlie, Mari Næss/Ely og Jeanette Hyving på Buddy (reserve for Zoe Haave på Maddy).

-Laget startet friskt i første session, hvor vi lå kun ett poeng under førsteplass, forteller lagrytter Camilla. - Det var hard konkurranse fra Danmark og Sverige, og selv om vi kjempet godt, falt vi litt fra i resterende innledende og endte til slutt opp med en 4. plass i finalen. Det var dog mange race som satt som de skulle, vi gjorde oss mange gode erfaringer som gjør at vi vet hva vi må trene på til neste konkurranse, både som enkeltryttere og lag.

På trenersiden har seniorene i år svenske Hanna Kindholm som en god ressurs for laget.

-Hun gjorde en super jobb med å holde oss samlet og fokuserte, og vi hadde ikke minst en fantastisk stemning i laget, sier Camilla.

Vallensbæk er et sted rytterne liker seg godt:

- Det er alltid hyggelig å komme til Vallensbæk i Danmark og deres supre arena! Dette er også årets arrangør for VM Par, så vi gleder oss veldig til ny konkurranse i juli hvor vi da får ri mot noen av de beste Games rytterne i verden.

Litt som juniorene fikk openlaget en liten ekstra utfordring rett før mesterskapet – en av rytterne skadet armen rett før avreise til Danmark, men dette hindret forøvrig ikke Mari Næss i å prestere knallbra sammen med sin Ely!

Resultater

Senior
-Vi gjorde oss mange gode erfaringer som gjør at vi vet hva vi må trene på til neste konkurranse, både som enkeltryttere og lag, sier Camilla Frey, lagrytter i openlaget etter mesterskapet. (Foto: Privat)