De paralympiske rytterne er tatt ut

Avgjørelsen er tatt – Olympiatoppen har valgt Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe til å fylle Norges to kvoteplasser i paradressur ved Paralympics i Tokyo 24. august til 5. september. Hege Størseth står som reserve til mesterskapet.

202100627 946046832797183 6153946996544130744 n
Ann Cathrin Lübbe og Jens Lasse Dokkan er tatt ut som Norges to pararyttere til Paralympics. (Foto: ved NRYF/Roland Thunholm)

Jens Lasse Dokkan og DV-vallaken Aladdin e. Akinos/May Sherif, som representerer Hasle Hestesportsklubb, har vært i topp tre i alle konkurranser han har deltatt i årene 2019-2021. I 2019 tok han to gull under EM i Rotterdam. Rutine og stabilitet er nærmest 60-åringens mellomnavn – og denne grad I-rytteren er nå den eneste innen paradressuren som har vært med ved samtlige Paralympics siden Atlanta i 1996. Per dags dato er Jens Lasse nummer fem på verdensrankingen.

Grad 3-rytteren Ann Cathrin Lübbe har vist en stigende formkurve og stått for flere sterke prestasjoner fra 2020 sammen med sin nye hest La Costa Majlund e. Tailormade Lancelot/Sir Oldenburg. Ann Cathrin, som har sine røtter på Stange og som representerer Atlungstad Rideklubb, har en medaljerik fortid i paralympisk sammenheng, blant annet med gull i 2004 og 2016. Medaljene er mange også fra andre mesterskap som EM og VM.
Både Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe er bosatt i Danmark.

Sist helg deltok begge disse ekvipasjene ved det internasjonale para-stevnet i nederlandske Kronenberg, der store deler av verdenseliten var på plass.
Jens Lasse red inn sterke prosenter og tok tre individuelle andreplasser og delte tredjeplassen i lagkonkurransen sammen med sine sterke lagkamerater, Ann Cathrin og Hege Størseth.

-Det var en helt fantastisk helg for vår del, den gikk faktisk over vår forventning, sier landslagsleder Ingeborg Simensen. – Etter en lang periode med lite stevner, var det flott å se at vi er med i toppen og at alle våre tre ryttere leverer under press. Jens har gang på gang levert sammen med Aladdin – sammen er de to et meget godt kort for Norge. For Ann Cathrin og La Costa Majlund har pilene bare gått oppover i deres karriere sammen. De viste seg meget godt frem i Kronenberg, og det er også mer å hente i La Costa – dette er en hest med stor kapasitet.

De to paralympiske rytterne er tatt ut, men Norge har et godt kort til i sin reserve – Hege Størseth fra Trondheim Rideklubb. Hege, som er bosatt i Nederland, har nå flere år bak seg på det norske landslaget med sin velgående DV-vallak Hønnerups Force e. Blue Hors Romanov/Midt-West Ibi-Light. Sist helg i nederlandske Kronenberg bidro hun godt til Norges tredjeplass i lagkonkurransen, og stod også for gode individuelle prosenter og resultater.

– Hege er en sterk reserve etter prestasjonen i Holland, der gjorde hun sitt livs stevne og viste at hun takler presset, fastslår landslagslederen og legger til: - Vi håper ennå på at vi får en plass til Tokyo, med det resultatet Norge fikk i helgen ser vi at vi hadde hatt noe å melde i lagkonkurransen!

Jens Lasse Dokkan Aladdin4 190823 Foto Roland Thunholm 5
Jens Lasse Dokkan og Aladdin. Foto: Roland Thunholm
Ann Cath Lübbe Mark Wentein www hippo be
Ann Cathrin Lübbe og La Costa Majlund Foto: Mark Wentein
Hege Stoerseth Hoennerups Force 2 190822 Roland Thunholm
Hege Størseth og Hønnerups Force Foto: Roland Thunholm