Dansk World Cup-seier i Neumünster

Danske Nanna Skodborg Merrald og den 15 år gamle vallaken Blue Hors Zepter lyktes dobbelt opp i helgens World Cup-stevne i Neumünster. De vant lørdagens Grand Prix – og så tok de seieren og gode World Cup-poeng i freestylen også.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Danske Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zepter vant World Cup-klassen i tyske Neumünster i helgen. (Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz)

Skodborg Merrald tok freestyle-seieren foran tyske Ingrid Klimke/Franziskus FRH (Fidertanz/Alabaster) og Nederlands Kirsten Brouwer/Foundation (United/Jazz) – den danske ekvipasjen vant med imponerende 86,060 % foran Klimkes 84,710 % og Brouwers 82,050 %.

-Han vil virkelig bare gjøre sitt beste, men fremdeles har jeg følelsen av at det er enda mye mer vi kan gjøre sammen. Nå gjør han tingene uten noen store feil, men jeg kan øke kvaliteten på mye, og det gjør meg bare mer sulten, forteller Skodborg Merrald om sitt partnerskap med Zepter (Blue Hors Zack/Wolkentanz II) som hun kun har ridd noen måneder. Vallaken har tidligere blitt ridd av både Daniel Bachmann Andersen og Patrik Kittel.

Med helgens resultat har Skodborg Merrald 69 poeng og ligger som nummer tre i sammendraget av den vest-europeiske ligaen – dermed ser det lyst ut for at hun blir å se i finalen i Omaha i april. I kommende helgs runde i Gøteborg skal hun delta med Blue Hors Zack.

I Gøteborg blir også norske Trude Hestengen å se på World Cup-banen, med sin Christianslund Fürstino.

Isabell Werth topper listen, foran Ingrid Klimke.