CSIO3* Grand Prix Aalborg: Sterk norsk avslutning

Dagene med sprangridning ved CSIO3*-stevnet i danske Aalborg fikk en sterk avslutning sett med norske øyne – tre norske ryttere plasserte seg innenfor topp ti: Fredrik Berg Seim, Mira Høidal og Therese Søhol Henriksen ble henholdsvis nummer fire, syv og ni.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Fredrik B. Seim/Quevara van de Vlierbeek Z. (Arkivfoto: NRYF)

I dag handlet det om to runder over 1,50 m høye hinder ved Longines EEF Jumping Nations Cup ™ stevnet i Aalborg. Landslagsleder Mikael Kolind var fornøyd med de norske prestasjonene i fredagens nasjonshopping og så på bakgrunn av dem med forventning frem til søndagens Grand Prix.

Det viste de norske rytterne at han hadde all grunn til.

Gode runder

Fredrik Berg Seim og hans flyvende røde Quevara van de Vlierbeek Z e. Quintus/Omar viste toppform og holdt seg helt feilfri gjennom hele klassen. Tiden skulle til slutt gi ham fjerdeplassen i klassen som rommet 53 startende – og som ga anledning til å sanke poeng på verdensrankinglisten.

20 år gamle Mira Høidal har bokstavelig talt hoppet ut i det blant seniorene i helgen – i typisk Høidal-stil, modig og uten å la seg påvirke av det hele hoppet hun bare gang på gang godt. I søndagens Grand Prix ble fasit for henne og Boleybawn Aasha e. Dignified van’t Zorgvliet/Air Jordan kun to små feil og en imponerende syvendeplass.

Therese Søhol Henriksen har en særlig evne til å holde formen stabilt god. Sammen med sin gullhest fra NM Cyclone l’Epivent e. Ulixe/Arpege Pierreville satte hun prikken over i’en i Grand Prix’en ved å bli stående med fire feilpoeng og en niendeplass.

Pål Flam og hans ferske nye makker Gambler e. Cardento/Matterhorn var fjerde norske rytter ut i Grand Prix-klassen. Denne gangen måtte de ta med seg ni feilpoeng på veien.

Vinner av klassen ble belgiske Constant van Paesschen/Diaz du Thot e. Ready Boy des Forets/Diams du Grasset foran franske Maelle Martin/Bise des Bardellieres e. Lamm de FEtan/Persan II og Swan Bourven/Vakiry des Saules e. Muguet du Manoir.

Mer godt norsk

Miras syvendeplass var hennes andre premie for dagen, med Bronx e. Bravour/Cardento ble hun nummer to i CSIO3* Medium Tour 1,45 m tidligere på dagen. Simon Yde/My Way e. Monte Bellini ble plassert som nummer tolv i klassen.

Ada Braaten Johnsen/My Way B&V e. Emerald/Nabab de Reve dominerte for øvrig denne klassen både torsdag og lørdag – de gikk like godt helt til topps og vant Medium Tour 1,40 m begge disse to dagene. Lørdag ble Simon og hans My Way nummer tre i klassen, mens Mira og Bronx sikret seg 12. plassen.

Lørdag ble Simon også nummer seks i CSIO3* Big Tour 1,50 m med Nadal 2 e. Numero Uno/Padinus.