Bronse til UR-rytteren Synne Marit Eide

Synne Marit Eide og Kleine Cherie avsluttet sin innsats i Nordisk Baltisk Mesterskap på svenske Flyinge på best mulige måte med dobbelt null. Det ga ekvipasjen fra Dikemark Rideklubb en velfortjent bronse sammenlagt.

av
Rebecca Ballestad-Mender
God innsats gjennom hele mesterskapet resulterte i bronse i UR-klassen til Synne Marit Eide/Kleine Cherie.

Det som skulle avgjøre medaljefordelingen i UR-klassen var to runder i 1,40 m torsdag ettermiddag. Synne Eide/Kleine Cherie (Stylist/Cellestial) har vist styrke og jevnhet gjennom hele mesterskapet, og også når det gjaldt som mest presterte de - i dag lot ekvipasjen alle bommer bli liggende. Med dobbelt null ble det i klassen en andreplass – og bronse totalt.

Synne Marit har vært alt annet enn alene om å ri godt i denne klassen, og Hanna Cecilie Wicklund/Fantomas avsluttet mesterskapet med en sammenlagt femteplass. For Ada Alette Braaten Johnsen/My Way B. & V (Emerald/Nabab de Reve) ble det endelige resultatet en 17. plass.

De to norske seniorene som har deltatt i mesterskapet, Vetle Solenes/Damiano B (Damiro B/Chellano) og Mathilde Kalland/Estolga (Toulon/Goodwill) kunne reise hjem fra Flyinge etter å ha blitt henholdsvis nummer syv og nummer åtte sammenlagt.

Synne avsluttet med to nullrunder og spikret med det bronsemedaljen.

Nesten for Ingrid

Torsdag morgen var det individuell finale for juniorene i 1,35. Finske Jone Illi/Eolita L (Verdi TN/Daimler) har vært suveren gjennom hele mesterskapet og tok gull med null feil totalt. Det ble dansk og deretter svensk på medaljeplass, mens Ingrid Sandhei Bjørklund var en hårsbredd fra den bronsefargede medaljen. Ingrid og Arie Z(Asca Z/Mr. Blue) ble stående med 11,36 feilpoeng i protokollen – svenske Linn Arvidsson/Glenmorangie (Cyklon/Landlord) tok bronsen med 11,32. En god plassering sammenlagt ble det også på førsteårs junior Siri Endresen/Quapo Di Tutti Z ((Quartz Adelheid/Carthago Z) som ble nummer syv. Deretter fulgte Mathea Omberg Christiansen/Akd Eclipse (Clinton/Corland) plassert som nummer 11. For Max Storeide Lööf/Mb Airborne Magic (Lux Z/Clover Hill) ble sammenlagt resultat i mesterskapet en 18. plass.

Rett nedenfor pallplass også for Emma

På sprangbanen ble det rett nedenfor pallplass også for Emma Tallulah Behn etter den individuelle childrenfinalen i 1,20 m onsdag. Med åtte feilpoeng totalt ble det det delt fjerdeplass på Emma og hennes Fetoucha (Zacharov/Contendro II). Svenske Alicia Svensson tok gullet med kun nullrunder, etter omhopping mot finske Sani Illi – også hun med kun nullrunder i protokollen.

Alexandra Pensgård Olsen/Corrada H M (Corrado I/Lordanos) har vist god ridning gjennom hele mesterskapet og ble nummer seks sammenlagt med 12 feilpoeng. Marie Lensebråten Walstad/Clarkes Ferro (S Creevagh Ferro Ex Siebe/Diamonds Are Trumps) ble plassert som nummer 9 med 20 feilpoeng, rett foran Madelen Ossletten Fuglstad/Ibalou (Balou du Rouet/Highline) med 22. Sofie Kingdom-Clark/Coctail ble nummer 23.