Årets første dressurmedaljer er delt ut

Hallmesterskapet på Starum ble årets første mesterskap for dressurrytterne – og seks medaljer er blitt delt ut. Arrangørens innsats er også vel verd en medalje – Starum Hestesportsklubb kastet seg rundt og stilte opp som vertskap på ganske kort varsel da planlagt arrangør måtte kaste inn håndkleet idet Kong Vinter sørget for litt trøbbel med fasilitetene nylig.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Mesterskapet på Starum gikk i klassene MA og VB. MA-klassen rommet flest startende med 14 medaljekandidater. Det skulle vise seg at her var det en ekvipasje som var suveren, Louise Almlund Løkken/Svalegårds Alanya (Tailormade Attention/Akinos) fra Oppdal Hestesportsklubb vant begge klassene i helgen, med henholdsvis 71,065 % og 71,096 %. Dermed var det ganske så naturlig at gullet gikk til denne ekvipasjen som fikk 142,161 poeng totalt.

En god sølvvinner ble Juni Helene Bødtker-Næss/Don Don (Blue Hors Don Olymbrio/Don Bedo) fra Solberg Rytterklubb. Etter god innsats lørdag ble fasit 68,333 % og en andreplass, søndag dro de til enda litt og ble nummer to igjen med 70,658 %. Dermed var 138,991 poeng og et velfortjent sølv et faktum.

Bronsen gikk til Tuva Hansen/Stall-K’s Sunny Girl W (Sunny-Boy/Sidney fra Tanum Rideklubb. De innledet med 67,13 % og rundet av med 68,465 %. Med det tok de to tredjeplasser og sikret seg også bronsen med 135,595 poeng totalt.

Åtte ekvipasjer stilte til start i VB-klassen, og her var det de små marginene som gjorde resultatet. Marte Martinsen/Royal World (Royal Olymp/Warkando Wonderboy) fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb innledet med seier etter et ritt til 65,043 %. Andreplassen denne dagen gikk til Aud Kari Fauske/Triumph Jadore (Jazz/Blue Hors Romancier, oppdretter Triumph Dressage) fra Solberg Rytterklubb som fikk 64,744 %. På tredjeplass hakk i hæl inn mot den avgjørende søndagen lå Silje Tornvik/Blue Hors Denzel (Zizi Top/Kennedy) fra Flora Hestesportklubb med 64,445 %.

I søndagens Intermediaire I var det Ida Mari Borge Hovi/HP Zinnamon (Blue Hors Zatchmo/Fürstenball) fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb som vant klassen, med 66,404 %. Nettoppp Hønefoss og Ringerike Rideklubb var klubben som skulle ha arrangert mesterskapet, men som grunnet værforholdene fikk vann inn i ridehallen hvilket gjorde at mesterskapet trengte en stand in – og her steppet Starum Hestesportsklubb sporty opp og tok det hele på strak hov. Denne seieren sørget for at Ida Mari kastet seg inn i medaljestriden – det skulle bli en bronse for henne med totalt 127,985 poeng.

Marte Martinsen red søndag jevnt og sikkert inn 65,921 % og totalt130,964 poeng, og det skulle holde med ganske så knapp margin til gull foran Silje Tornvik som søndag fikk 65,789 %. Fasit ble sølv med 130,234 poeng.