Året er innledet med norske plasseringer på sprangbanene

Norske ryttere er til start ved internasjonale sprangstevner på tre kontinenter denne helgen – og så langt har det blitt flere premier til de norske deltagerne.

av
Rebecca Ballestad-Mender

I sveitsiske Basel har Cecilie Hatteland hatt en god start ved World Cup-stevnet som er gått i gang der. Med den ni år gamle hoppen Tourelle Z (Toulon/Fedor) ble fasit en fin femteplass i torsdagens CSI5*-W 1,40 m, en tidshoppingsklasse.

Cecilie er Norges kort ved World Cup-klassen søndag, og torsdag red hun sin førstehest Missy (Gelha’s VDL Emilion/Heartbreaker) i 1,50 m klassen med 16 feilpoeng som resultat.

Med samme Missy red Cecilie ut i dagens 1,45 m klasse – og nå prikket de sammen inn en fin nullrunde og en 12.plass.

Longines FEI Jumping World Cup ™ går søndag klokken 14.15. Den streames live på FEI-TV (ClipMyHorse). Tirsdag 17. januar sendes Eurosport Norge en time med høydepunkter fra World Cup-klassen i Basel klokken 18.10.

Start- og resultatlister

Marie Valdar Longem og Echo de Virton sto for en fin nullrunde i torsdagens CSI3* 1,40 m i Thermal, California. Det ble null feilpoeng og første uplasserte som nummer 13 på denne duoen.

Tre norske ryttere er til start ved det internasjonale stevnet i Abu Dhabi. Torsdag red Anita Sande inn en feilfri runde og en plassering som nummer ni i seksårsklassen med Qioco. Anita hadde også sin trotjener For Cash, holsteinervallaken med For Pleasure/Cassini I i stamtavlen har nå blitt 17 år. I torsdagens CSI4* 1,40 m Grand Prix-kvalifisering satt nullen og tiden holdt akkurat til en plassering.

Ved Spring MET Tour 1 i spanske Oliva har det så langt blitt én plassering på Marit Haarr Skollerud, den kom i dag med Pia-Lotta van’tRoosakker i en 1,40 m klasse. Med to nullrunder ble ekvipasjen nummer 12.