EHV-1 utbruddet i Oliva Nova:

Alle hester har fått grønt lys til hjemreise

Prøvene fra de siste gjenværende hestene ved stevneplassen Oliva Nova i Spania er alle negative på EHV-1, og samtlige hester har nå fått grønt lys for hjemreise. Nå forbereder arrangøren tre uker med stevne 4.-23. april; Spring Met IV.

Transport 2
Illustrasjonsfoto: NRYF

Stevnearrangøren sendte fredag ut en pressemelding der de forteller at de siste hestene som har blitt holdt igjen på stevneplassen alle nå kan vise til negative prøveresultater etter testing for EHV-1 viruset. Det betyr at samtlige hester som har blitt holdt tilbake etter utbruddet i slutten av februar nå kan reise hjem.

-Vi er veldig glade for at de ti siste hestene nå kan forlate stevneplassen etter tilfellene av EHV-1 under Spring Met II 2023, sier stevneleder Bettina Pöhls. – Vi vil gjerne takke alle som har vært engasjert for deres innsats, FEI, Valencia Veterinary Department, Veterinarian Department OCA La Safor, det spanske rytterforbundet, universitetsklinikken i Valencia, VIASET laboratorium, veterinærene i Oliva, de forskjellige nasjonale forbundene og selvfølgelige alle hestepasserne og rytterne. De har alle bidratt til å gjøre det mulig å holde situasjonen under kontroll. Vi ønsker de siste hestene, hestepasserne og rytterne en god tur hjem.

Arrangøren forteller videre at dette muliggjør at de nå kan fokusere på avviklingen av Spring Met IV. De jobber nå for å gjøre fasilitetene klare for tre uker med konkurranser fra 4. til 23. april.

-Vi ser frem til å fortsette Spring Tour, sier Pöhls.

Mer om