FERD Rideskolecup 2023:

18 finaleklare skoleryttere i Drammen

Det store, internasjonale stevnet i Drammen denne helgen handler om store ting som nasjonshopping og Grand Prix – og om finalen i FERD Rideskolecup. 18 ryttere står på årets startliste, og disse har to spennende dager foran seg.

FERD Rideskolecup2022 28 of 34
Foto: NRYF

Disse 18 rytterne har kvalifisert seg rundt omkring i landet vårt, de representerer 16 klubber og ni kretser. Første gang finalen i FERD Rideskolecup ble lagt til Norway Grand Prix var i 2021 – og det bare toppet suksessen med cupen, for bedre avslutning på et rideskoleår kan det knapt bli!

Finalistene får ri blant internasjonale toppryttere, på de samme arenaene. Drammen Ridesenter stiller med firbente partnere fra sin skoleheststall som de pleier. Rytterne får tildelt hester – hver hest vil gå med to ryttere, og i helgen blir det å passe på den som om den skulle være rytterens egen – det skal strigles, møkkes, stelles og passes på.

Lørdag morgen blir det samling for rytterne og hestene skal prøveris – de der delt ut på forhånd ut fra det deltagerne har gitt av info om alder og høyde. Deltagerne skal ut i en ryttertest lørdag klokken 18.00 og en sprangklasse med Feil- og stilbedømming søndag klokken 11. Sammenlagtresultater blir regnet ut etter World Cup-tabellen som seg hør og bør i en finale.

Start- og resultatlister finner du her

Du kan lese mer om FERD cupene her

Mer om